W  dniu 25 marca w niedzielne popołudnie grupa H Akademii Piłkarskiej Sokoła Serock rywalizowała w turnieju ligi powiatowej ,który kończył cykl tych rozgrywek na hali. Celem zespołu było zajęcie jak najwyższego miejsca w grupie oraz częste posiadanie piłki w trakcie gry.

W pierwszym spotkaniu spotkaliśmy się z drużyną Żbika Nasielsk. Po dwóch strzałach od słupka naszej bramki zawodnicy z Nasielska wygrywają 2:0 z Naszym zespołem. Kolejne spotkanie to mecz z Wisłą Jabłonna ,który zakończył się remisem 1:1. W tym spotkaniu swoją debiutancką bramkę w rozgrywkach zdobył Wojciech Żebrowski. Trzecie spotkanie to minimalna porażka z zespołem AMP GOOL Stanisławów 0:1 po bramce na 10 sekund przed końcem spotkania. W tej sytuacji Nasi obrońcy nie przypilnowali napastnika rywali i z boiska schodziliśmy pokonani. Ostatnie spotkanie to wyrównany bój z zespołem Gigant Smile. Jednak czasami w życiu ,,każda historia lubi się powtarzać” i tak jak w poprzednim meczu na 12 sekund przed końcem spotkania tracimy  bramkę i przegrywamy mecz 0:1.

W turnieju zabrakło skuteczności pod bramką rywali , szczególnie jeśli chodzi o stałe fragmenty gry. Na pochwałę zasługuje dyspozycja Filipa Małeckiego ,który brał ciężar gry na siebie przy rozgrywaniu piłki.

Dzięki danemu turniejowi można wyciągnąć kilka ważych wniosków dotyczących gry zespołu. Z pewnością trzeba poprawić skuteczność i rozegranie piłki w ofensywie. Wynik na turnieju nie był tak istotny jak styl prezentowany na boisku. Zawodnicy wiedzą nad czym mają pracować przed kolejnymi sprawdzianami jakim z pewnością są spotkania ligi powiatowej na terenie naszego powiatu.

Szczegółowe wyniki:

AP Sokół Serock gr.H- Żbik Nasielsk – 0:2

AP Sokół Serock gr.H- Wisła Jabłonna – 1:1 (bramka Wojciech Żebrowski).

AP Sokół Serock gr.H- AMP GOOL Stanisławów- 0:1

AP Sokół Serock gr.H-Gigant Smile Legionowo- 0:1

Skład zespołu : Kanigowski Daniel, Małecki Filip, Dawidczyk Michał, Wołoszyn Dawid, Żebrowski Wojciech, Zimolużyński Paweł.

Grupa H zajęła w klasyfikacji generalnej 6 miejsce. Natomiast 3 miejsce zajęła grupa G pod dowództwem Trenera Mariusza Śledziewskiego- na uwagę zasługuje fakt, iż zespół ten tworzyli w większości zawodnicy z grupy H m.in. Michowski Ksawery, Druchniak Mateusz, Tyczyński Dawid, Tyczyński Olaf, Dybcio Nikodem, Stańczak Jakub, Kanigowski Daniel oraz Piotrowski Wiktor.